This website is using cookies

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue without changing your settings, we'll assume that you are happy to receive all cookies on this website. 

Madzirov, Nikola: МНОГУ НЕШТА СЕ СЛУЧИЈА

Portre of Madzirov, Nikola

МНОГУ НЕШТА СЕ СЛУЧИЈА (Macedonian)

Многу нешта се случија

додека Земјата се вртеше врз

Божјиот прст.

 

Жиците се ослободија

од далноводите и сега

сврзуваат љубови.

Капките од океанот

нестрпливо се таложеа врз

ѕидовите на пештерите.

Цвеќињата се одделија

од минералите и тргнаа

по мирисот.

 

Од задниот џеб се разлетаа

ливчиња низ нашата прозрачна соба:

безначајни нешта кои никогаш

не би ги направиле доколку

не ни беа запишани.Uploaded byP. T.
Source of the quotationhttp://www.blesok.com.mk

minimap