This website is using cookies

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue without changing your settings, we'll assume that you are happy to receive all cookies on this website. 

Asdreni: Adriaticut (I)

Portre of Asdreni

Adriaticut (I) (Albanian)

Të pashë, det Adriatik, të pashë,

Si zanë je prej qiellit i pikuar,

Plot me margaritarë je trazuar

Dhe gjiri i yt plot hire si një vashë.

 

Më gjunj si perëndeshe ty të rashë

Për hijet, bukurin' e patreguar,

Prej gazit madh që ndjeva, pa duruar

Me lot për faqe shkova dhe të lashë.

 

Si ar i derdhur dritët të shkreptijnë,

Pallate prrallash çfaqen plot magjie

Tek valle vajza dredhin mbi lendinë.

 

Të rinj për dorë, tek po ven' e vijnë

Kujtime t' ëmbla, botë lumërie:

M'u duk se pashë vetë Perëndinë!Uploaded byP. T.
Source of the quotationhttp://colecizj.easyvserver.com

To the Adriatic (English)

I have beheld you, Adriatic, I have beheld you,

A nymph from the twinkling heavens

Sparkling with pearls, your breasts

Heaving gracefully like a sylph's.

 

I knelt before you as before a goddess,

An apparition of untold beauty.

The rapture I felt, I could not endure,

And departed, tears streaming down my cheeks.

 

Like molten gold you shimmer,

A fabled palace full of magic,

You sway like maidens in the meadow.

 

Of youthful grace is your rise and fall,

Sweet memories, a world of wonder

Like a vision of divinity itself.Uploaded byP. T.
Source of the quotationhttp://www.albanianliterature.net

minimap