This website is using cookies

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue without changing your settings, we'll assume that you are happy to receive all cookies on this website. 

Velaj, Alisa: Mana

Portre of Velaj, Alisa

Mana (Albanian)

Vogëlushëve hebrenj të fëmijërisë time

Une hëngra mana
në shtëpinë e Zakarias.
Mana të ëmbla
dhe dy peshq të pjekur zgare.

Pastaj u zemërova me nënën time
që s’gatuante kurrë ushqime
si të gjyshe Rakelës.

Kaluan shumë vjet,
por une-fëmija,
ruaj ende atë shije të ëmbël
sa herë shoh peshqit,
tek ushqehen me lëmosha besimtarësh.
atje, në lumin pranë një faltoreje...Uploaded byP. T.
Source of the quotationA. V.

Manna (English)

To the little Hebrew children of my childhood

At Zachariah’s home,
I ate mulberries,
Sweet mulberries
And baked fish with vegetables.

Then I angered at my mom
Who could never cook food
Like grandma Rachael did.

Many years have gone by since then,
But I – the child – still taste
That taste of sweetness
When I see generous believers
Feeding fish
Down there in the river near a temple…Uploaded byP. T.
Source of the quotationA. V.

minimap