This website is using cookies

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue without changing your settings, we'll assume that you are happy to receive all cookies on this website. 

Janík, Pavol: E çutitëshme (Úžas in Albanian)

Portre of Janík, Pavol
Portre of Lahi, Riza

Back to the translator

Úžas (Slovak)

Vystieram vodu,
v ktorej sa zračíš.

Krikom upchávam
tušené odtoky.

Takto zbavený reči
oslovujem ťa dychom.
Až sa ľadom zasklievaš predo mnou
ako pred prievanom.

Neúnavne búšiš pod meravou hladinou
a na okamih rozsvecuješ dno,
aby som uzrel deň,
ktorý sa v tebe ešte len zažne.Uploaded byRépás Norbert
PublisherSmena Bratislava / Edícia MLADÁ TVORBA
Source of the quotationNezaručené správy
Bookpage (from–to)66-66
Publication date

E çutitëshme (Albanian)

Unë zmadhoj ujët
Ku ke reflektuar fytyra jote

Dhe me një të bërtitur
E ndaloj që të mos derdhet
 
Të drejtohem ty me frymë
Pa asnjë fjalë, vetëm me frymë
Përderisa ti je një qelqe me akull
para gllënkës.

Të dridhurat të pandalura nën syprinën empirjes tënde
dhe në fund për një moment llaps
ja pse po pres ditën
kur do të jesh e tëra zjarrUploaded byRépás Norbert
Source of the quotationtranslator

Related videos


minimap