This website is using cookies

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue without changing your settings, we'll assume that you are happy to receive all cookies on this website. 

Madzirov, Nikola: ДЕНОВИ КОГА ТРЕБА ДА СЕ БИДЕ САМ

Portre of Madzirov, Nikola

ДЕНОВИ КОГА ТРЕБА ДА СЕ БИДЕ САМ (Macedonian)

Вистина е дека градот

изникна како последица на лага

неопходна за луѓето

саксиите и питомите животни.

 

(така се снабдувам со

потребните оправдувања)

 

Вистина е дека сите луѓе

излегуваат од зградите

(чиниш земјотрес)

и со вазна во рацете

одат кон ливадите.

 

Се враќаат трипати потажни

со прашина во дланките

и неколку шумови

како дупки во сеќавањето.

 

Потоа

пак заедничка тишина.Uploaded byP. T.
Source of the quotationhttp://makedonija.rastko.net

minimap